Recept 55***** (1 stem)

Salade met gevulde parelhoen met ricotta en olijven

Dit is een recept van

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de olijven fijn. Doe de ricotta in een gaasdoek en pers zoveel mogelijk vocht uit de ricottakaas. Meng de olijven en 2 eetlepels olijfolie met de ricotta en breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
  2. Leg de parelhoenfilets open op het werkblad en kijk goed na of er geen donsveertjes, stukjes been of andere onreinheden achterblijven.
  3. Leg telkens een parelhoenfilet tussen twee vellen bakpapier of stevige huishoudfolie en sla de filets plat met bijvoorbeeld de bodem van een pan.
  4. Vet vier vellen aluminiumfolie in en schik hierop telkens een parelhoenfilet met de velkant naar onder gericht. Kruid de filets lichtjes met peper en zout. Verdeel de ricotta over de filets en rol ze vervolgens zo stevig mogelijk op. Draai hierbij de uiteinden goed vast.
  5. Schik de rollen in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 220°C. Gaar de parelhoenroulades in 12 à 15 minuten en laat ze vervolgens volledig afkoelen. Zet ze minstens nog 3 à 4 vuur in de koelkast, liefst een hele nacht.
  6. Neem de parelhoenfilets vervolgens uit de folie en braad ze aan in een pan met een weinig Solo Vloeibaar zodat ze een mooi korstje krijgen. Neem ze uit de pan en zet ze nog even in een warme oven.
  7. Kleur de pijnboompitten aan in een weinig olijfolie, voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
  8. Meng de olijfolie en de balsamicoazijn en druppel wat van de vinaigrette over de rucolasalade, verdeel de rucola over de borden en strooi de pijnboompitten over de salade. Snijd de parelhoenroulade schuin in plakjes en verdeel over de salade. Serveer de rest van de vinaigrette apart erbij.
Tip

Je kan dit gerecht als koud of als warm voorgerecht serveren.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie