Salade met geitenkaas met abrikoos en croutons

Een easy peasy salade klaar in nog geen 30 minuten, met een heerlijk zomerse toets door de abrikozen en lekker veelzijdig. Serveer de salade als bijgerecht bij een BBQ, zet hem doordeweeks op tafel of neem hem mee op een zomerse picknick.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een pan en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Schep de pijnboompitten uit de pan en zet even opzij.
  2. Snijd de boterhammen in stukjes.
  3. Doe Solo Vloeibaar in een pan en bak de stukjes brood mooi goudbruin en krokant. Roer regelmatig door de pan. Schep de krokante croutons uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Doe wat Solo Vloeibaar in de pan en leg hierin de abrikozen.
  5. Strooi de honing en tijm over de abrikozen. Bak de abrikozen ongeveer 2 minuten aan beide kanten en haal ze uit de pan.
  6. Breng de gemengde salade op smaak met een scheutje balsamico azijn en wat peper en zout.
  7. Verdeel de gebakken abrikozen over de salade samen met de croutons en pijnboompitten en verkruimel de geitenkaas over de salade.

Tip

Geen fan van abrikozen? Je kan de abrikozen perfect vervangen door nectarines of perziken en de geitenkaas kan je vervangen door feta.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?