Salade met gegrilde zalm

2 (2)
20 min
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Was (en droog) de sla grondig en schik in een kom.
  2. Voeg de fijngesneden radijsjes toe.
  3. Sauteer het knoflookteentje in een pan met 1 eetlepel Extra Vergine olijfolie. Giet de olie over de zalm. Verwarm een grillpan en bak de zalm aan beide zijden. Kruid met zout en peper. Bak ongeveer 2 minuten. Neem van het vuur.
  4. Laat de vis even uitlekken en hou het braadvocht. Verdeel in stukken en schik bovenop de sla. Zeef het braadvocht en voeg wat zout toe en meng het met de olijfolie.
  5. Giet dit over de sla, meng en serveer.
  6. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Tip

Voor iets extra, giet u 3 eetlepels witte wijn over de zalm tijdens het bakken in de grillpan. Net voor het opdienen voegt u 1 theelepel roze peper toe.

U kunt 1 versneden venkel gebruiken in plaats van radijsjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?