Recept 45**** (1 stem)

Salade met gefrituurd ei

Dit is een recept van

tijd
10 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Roer in een kom de mosterd met de azijn glad en schenk er vervolgens al roerend de olie bij. Bak de plakjes spek krokant in een beetje vloeibare margarine. Meng de slasoorten door de dressing en verdeel over 4 borden.
  2. Verhit in een kleine koekenpan of in een steelpan de olie tot 180°C. Breek 1 ei* in een kopje. Roer nu met de achterkant van een houten lepel voorzichtig in de hete olie, zodat er een draaikolkje ontstaat.
  3. Laat hierboven het ei langzaam in de olie glijden en laat het gedurende ongeveer 2 minuten krokant en goudgeel worden aan de buitenkant, terwijl de binnenkant zacht blijft.
  4. Neem het ei met een schuimspaan uit de olie, laat het goed uitlekken en leg het vervolgens zachtjes op de salade. Frituur alle eieren op dezelfde manier.
  5. Strooi de croutons en de verkruimelde plakjes spek over de eieren.
  6. * De eieren voor deze salade moeten absoluut vers zijn. Hoe verser het ei, hoe beter het te pocheren of te frituren is.
Tip

Lekker met gebakken krieltjes in de schil.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie