Recept 05 (0 stemmen)

Salade met broccoli en hazelnoten

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de hazelnoten grof en rooster ze zonder vetstof goudbruin in een antikleefpan op een middelmatig vuur.
  2. Haal de geroosterde hazelnoten uit de pan
  3. Spoel de broccoli, verwijder de dikke stelen en verdeel in kleine roosjes.
  4. Doe de bouillon in een kookpot en laat even opkoken, doe er de broccoli bij en laat op een laag vuur in 5 tot 8 minuten gaarkoken, giet af, laat uitlekken en een weinig afkoelen.
  5. Leg de broccoli in een verwarmde kom.
  6. Meng de yoghurt met de olie en de sherryazijn, doe er de geroosterde hazelnoten bij en breng op smaak met pezo.
  7. Giet over de broccoli.
  8. De dikke steel kan men eveneens eten, schillen met een dunschiller, in plakken snijden en meekoken met de roosjes
  9. Broccoli blijft frisgroen als je ze kookt zonder deksel op de pot en na het afgieten even in ijskoud water legt.
  10. Voor niet-vegetariërs: lekker met gebakken kabeljauw of mignonet of kotelet en gekookte aardappelen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie