Salade met ballen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de griesmeelballetjes melk met boter, zout en nootmuskaat aan de kook brengen, daarna van het vuur nemen.
  2. Griesmeel al roerend toevoegen tot een glad deeg roeren en ongeveer 1 minuut verhitten.
  3. Daarna de hete deegklomp in een kom leggen, eieren en peterselie eronder kneden.
  4. Massa iets laten afkoelen en er 20 kleine balletjes van draaien. In rijkelijk kokend water met zout ongeveer 5 minuten gaar laten worden. Met zout, peper en bieslook op smaak brengen.
  5. Rode bieten in heel dunne plakken snijden of raspen. Meng de azijn met de olie en laat de bietjes hierin enkele minuten marineren. Breng ze daarna op smaak met zout, peper en bieslook.
  6. Griesmeelsballetjes met rode bietensalade en frisée serveren.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?