Salade Liégeoise

0 (0)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de tofu in plakjes van 5 mm. Voeg de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten toe aan de tofu en zorg ervoor dat deze alle plakken bedekt. Laat het 10 minuten marineren.
  2. Zet ondertussen een grote pan op hoog vuur, voeg wat water met zout toe en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook beetgaar. Breng de bonen van het kokende water over in een kom met koud water om het kookproces te stoppen.
  3. Giet het warme water niet weg - voeg de aardappelen toe aan het water en kook ze tot ze zacht zijn in het midden (voeg wat heet water toe als ze niet ondergedompeld zijn), laat uitlekken en zet ze opzij om wat af te koelen.
  4. Maak de pan schoon en kook de eieren ongeveer 8 minuten. Koel ze af onder stromend koud water, verwijder de eierschaal en snijd ze in kwarten. Schil de sjalotten en snijd ze in dunne halve maantjes. Snijd de lauwwarme aardappelen in halve maantjes van ongeveer 5 mm dik.
  5. Bereid de vinaigrette door de graanmosterd te mengen met de ciderazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
  6. Neem een antikleefpan, voeg een scheutje olie toe en bak de gemarineerde tofu op middelhoog vuur goudbruin gedurende ongeveer 5 minuten aan beide kanten. Voeg dit toe aan een slakom samen met de tomaten, uitgelekte zwarte bonen, sperziebonen, sjalot, eieren en aardappelen.
  7. Sprenkel de vinaigrette erop en meng het indien nodig samen met wat zout en peper en strooi er wat gehakte peterselie overheen.

Tip

Als je de ingrediënten met de vinaigrette mengt terwijl ze nog lauwwarm zijn, nemen ze de dressing beter op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?