Sajour Loddeh

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote Ui gesneden
  • 3 teenjes knoflook
  • 1 theelepel trassie
  • 4 eetlepels Olie
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 Bouillonblok
  • 3/4 liter water
  • stukken grof gesneden witte kool
  • grof gesneden winterpeen
  • enkele diepvriesboontjes
  • 2 schijfjes laoswortel
  • 1/4 blok tahoe in blokjes gesneden
  • stuk santen
  • 2 theelepels sambal badjak
  • handje tauge

Bereidingswijze

  1. Goreng de ui, knoflook en trassie in de olie tot deze goed zacht zijn geworden.
  2. Voeg de ketoembar en djinten toe en goreng deze even mee.
  3. Vervolgens het water met bouillonblok toevoegen en hierin de groenten met laoswortel bijna gaar koken. Wel deksel op de pan.
  4. De pan van het vuur en tenslotte de santen, sambal en tauge toevoegen.
  5. De laoswortel zo lang mogelijk in het gerecht laten, op het laatst verwijderen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?