Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
- Smelt de Solo smelten en voeg de melk toe.
- Verwarm tot 37 °C en voeg dan gist, zout, suiker, saffraan, ei en rozijnen toe.
- Voeg de bloem toe en kneed tot het deeg loskomt van de kom.
- Bestrooi het deeg met een beetje bloem en dek af met een doek. Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Kneed het deeg nogmaals door tot het elastisch is.
- Maak achtvormige gebakjes met het deeg en werk ze af met enkele rozijnen (zie foto).
- Leg de gebakjes op bakpapier en laat ze nogmaals 30 minuten rijzen tot ze verdubbeld zijn in grootte.
- Bak de gebakjes 30 minuten op 225 °C. Bestrijk de gebakjes met het andere ei en bak ze nogmaals 5 à 10 minuten.
- Laat de gebakjes afkoelen onder een doek alvorens ze op te dienen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?