Saffraangebakjes

0 (0)
105 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de Solo smelten en voeg de melk toe.
  2. Verwarm tot 37 °C en voeg dan gist, zout, suiker, saffraan, ei en rozijnen toe.
  3. Voeg de bloem toe en kneed tot het deeg loskomt van de kom.
  4. Bestrooi het deeg met een beetje bloem en dek af met een doek. Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  5. Kneed het deeg nogmaals door tot het elastisch is.
  6. Maak achtvormige gebakjes met het deeg en werk ze af met enkele rozijnen (zie foto).
  7. Leg de gebakjes op bakpapier en laat ze nogmaals 30 minuten rijzen tot ze verdubbeld zijn in grootte.
  8. Bak de gebakjes 30 minuten op 225 °C. Bestrijk de gebakjes met het andere ei en bak ze nogmaals 5 à 10 minuten.
  9. Laat de gebakjes afkoelen onder een doek alvorens ze op te dienen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?