Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 4 dopjes suiker (halve eierschaal)
  • 8 dopjes zoete witte wijn
  • 1 klein doosje framboosjes

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren en doe de dooiers in een steelpan met dikke bodem. De eiwitten heb je niet meer nodig, maar bewaar een eierdopje voor het afwegen van de rest van de ingrediënten. Voor sabayon heb je per eierdooier, 1 dopje suiker en 2 dopjes wijn nodig. Doe de correcte hoeveelheid suiker en wijn bij de dooiers en zet de pan op een laag vuurtje.
  2. Blijf in het mengsel kloppen tot de eierdooiers binden. Als je het te hard laat koken, stollen de eieren en krijg je een soort omelet. Haal desnoods de pan af en toe van het vuur om de temperatuur echt laag te houden.
  3. Neem de pan van het vuur als de sabayon voldoende dik is, maar blijf kloppen tot hij wat is afgekoeld.
  4. Schenk de sabayon in grote wijnglazen en garneer met enkele framboosjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?