Recept 05 (0 stemmen)

sabayon met kriekbier en vanilleijs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Dessert

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. ##4 bolletjes vanilleroomijs
  3. ##8 eidooiers
  4. ##2 eetl. amandelschilfers
  5. ##340 g ontpitte noordkrieken (bokaal)
  6. ##150 g suiker
  7. ##25 cl kriekbier
  8. Voorbereiding
  9. (5 min.)
  10. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  11. Bereiding
  12. (10 min.)
  13. Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.
  14. Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.
  15. Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water). Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).
  16. Afwerking
  17. Verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover. Versier met de geroosterde amandelschilfers.
  18. Bier
  19. Lindemans Kriek
  20. Fruitbier

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie