Ingrediënten voor 4 personen
- 4 bolletjes vanilleijs
- 8 eidooiers
- 2 el amandelschilfers
- 340 gr noordkrieken (halve bokaal)
- 150 gr suiker
Bereidingswijze
- Ingrediënten
- ##4 bolletjes vanilleroomijs
- ##8 eidooiers
- ##2 eetl. amandelschilfers
- ##340 g ontpitte noordkrieken (bokaal)
- ##150 g suiker
- ##25 cl kriekbier
- Voorbereiding
- (5 min.)
- Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Bereiding
- (10 min.)
- Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.
- Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.
- Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water). Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).
- Afwerking
- Verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover. Versier met de geroosterde amandelschilfers.
- Bier
- Lindemans Kriek
- Fruitbier
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?