SABAYON EN EEN MOUSSE VAN SPECULOOS

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 EIWITTEN
  • 100 GR SUIKER
  • 125 GR SPECULOOS
  • 500 ML ROOM
  • 5 EIERDOOIERS
  • 10 DOPJES WITTE WIJN
  • 5 DOPJES SUIKER
  • 2,5 dopjes likeur

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de speculoos. Doe de room erbij en laat rusten tot de speculoos zacht is geworden. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker erbij.
  2. Klop de room en de speculoos stijf en meng voorzichtig de room/speculoos en de eiwitten/suiker met elkaar. Verdeel in potjes en laat opstijven in de koelkast.
  3. Doe alle ingrediënten voor de sabayon in een kookpot en klop deze massa in een 8-vorm tot een stevige, luchtige massa.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?