Recept 45**** (39 stemmen)

Rustieke appeltaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bakken met fruit

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de zachte Solo en de kristalsuiker met de klopper in een mengkom.
  3. Voeg de bloem, de Maïzena, het ei en een snuifje zout toe en kneed alles in een drietal minuten tot een soepel deeg. Kneed niet te lang, om te vermijden dat het deeg taai wordt.
  4. Rol een bol van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  5. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne schijfjes. Doe de schijfjes appel in een mengkom, bestrooi ze met een theelepel kaneel. Wentel ze door elkaar, zodat de kaneel mooi verdeeld wordt.
  6. Vet de taartvorm in met Solo. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 2 mm dik en druk die mooi in de rand van de taartvorm. Verwijder het overtollige deeg langs de randen van de taartvorm.
  7. Beleg de deegbodem met appelschijfjes. Werk in overlappende cirkels, zodat je een mooi patroon krijgt. Meng de rest van de kristalsuiker en de inhoud van het zakje vanillesuiker en strooi dit mengsel over de appels.
  8. Bak de taart ongeveer 45 minuten goudbruin in de oven. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
  9. Verwarm de abrikozengelei en het citroensap al roerend samen in een pannetje. Bestrijk hiermee de appels terwijl de taart nog lauwwarm is.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • 100 g Solo
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 50 g Maïzena Plus
  • 4 Jonagold-appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 el abrikozengelei
  • 1 el citroensap
  • 1 snuifje zout
  • 1 tl kaneel
  • Extra nodig:
  • taartvorm van 24 cm

Andere Solo-leden over dit recept (10)

Gepost door CelienNys op 06 april 2016 om 13u15

Welk deeg is dit?

Gepost door Solo op 07 april 2016 om 10u39

Hey CelienNys, dat is kruimeldeeg. Succes :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie