Rundvleescurry

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ze zijn hier toch zo gek op stoofpotjes. Lekker alles in die pan en laat maar sudderen. Je hele keuken geurt er heerlijk door. En het enige wat je hoeft te doen is... even roeren en mmmm snuffelen aan die geur die uit die pan opstijgt. Je zou wensen, dat het al etenstijd is. Genoeg gekletst....
  2. Wel handig als je een keukenmachine hebt. Of een staafmixer die je op zo’n kom met messen kunt zetten. Of een blender. Want ja, we gaan wel een prutje maken. Het is echt nodig om een prutje te maken.
  3. Persoonlijk gebruik ik de staafmixer op de kom met messen voor zulke prutjes als dit. Als je kom niet groot genoeg is maak je het in twee keer en meng je de prutjes door elkaar. Het leven is soms zo simpel.
  4. We beginnen met een kilo stoofvlees in hapklare brokken te snijden.
  5. Meng het vlees met 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma (geelwortel aka koenjit), 1 theelepel garam masala (kerrie mag ook) en een scheutje olie. Meng het goed door elkaar en laat een half uurtje intrekken. Kan het gelijk op kamertemperatuur komen.
  6. Dan maken we ons prutje en dat doen we door een grote ui in grove stukken te snijden en te vermalen met 2 knoflooktenen, 4 tomaten (in grote stukken, vel eraf en zaadjes eruit), 2 rode pepertjes zonder zaadjes en een stuk verse gember (zo’n 2/3 cm in kleine stukjes). Maak hier een prutje van.
  7. In een grote stoofpan braden we het vlees snel aan alle kanten bruin. Als het nodig is doe je dat in twee keer want een kilo is veel voor één pan.
  8. Schep het vlees uit de pan en hou even apart. Nog wat olie in de pan en daar gaat ons prutje in. Even 5 minuutjes rondbakken en dan het vlees erbij. Wat water erbij zodat het lekker kan sudderen. Deksel op de pan en af en toe roeren en roepen dat het zo lekker ruikt.
  9. Na een uurtje of 1,5 à 2 is het vlees gaar. Zorg dat het wat ingekookt is door aan het eind het deksel schuin te zetten of er helemaal af te halen. Roer er op het laatst een half bekertje crème fraîche door. Nog even goed doorwarmen en vlak voor het serveren wat fijngehakte koriander. Mag wel, hoeft niet.
  10. Heerlijk met rijst en een ijskoud biertje.
  11. En...... als je maar met z'n tweetjes bent, kun je natuurlijk alles opeten, maar je kunt ook de helft gemakkelijk invriezen voor een keer, dat je eens wat minder tijd en/of zin hebt om te koken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kathleenoo op 17 februari 2014 om 16u14

Het huis geurde inderdaad heerlijk, maar voor mij is dit recept te flauw, niet pittig genoeg, er miste iets maar weet niet direct wat :-)

Gepost door Love to Cook op 18 februari 2014 om 16u14

Hallo Kathleenoo, Je kunt het best even proeven en indien naar smaak nog wat meer van de benodigde kruiden en zout en peper toevoegen.Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?