Rundvlees “Wellington”

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. voor 4 personen
  3. 800 gr tot 1 kg rundergebraad, 400 gr bladerdeeg, 5 eetlepels boter, 2 sjalotten, 400 gr champignons, 3 eetlepels droge sherry, peper, cayennepeper, muskaatnoot, vetstof 1 ei.
  4. Bereiding:
  5. Braad het vlees gedurende 15 minuten op 200°C en laat het afkoelen. Stoof de fijngesneden sjalotten en champignons tot ze gaar zijn en doe er de sherry bij. Laat dit afkoelen. Mix er de ijskoude boter door met de staafmixer. Doe er cayennepeper, peper en muskaatnoot bij.
  6. Rol het deeg uit en bestrijk het met een deel van het champignonmengsel. Leg het vlees op de deeglap en strijk er de rest van het mengsel op. Vouw het deeg toe, druk de met water natgemaakte randen goed aan. Versier met de restjes van het deeg en doreer (deeg instrijken met losgeklopt ei, zodat het mooi bruin kan bakken) het deeg. Bak het vlees verder in de oven tot de deegkorst een mooie kleur krijgt. Snijd het vlees in dikke sneden, schik het op een warme schotel of op warme borden en versier met gemengde sla. Dien op met een aardappelbereiding naar keuze.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?