Ingrediënten voor 4 personen
- 400 à 500 g rundvlees (bv. filet pur)
- 1 wortel
- 4 lente-uitjes
- 200 g shii-takes
- 150 g sojascheuten
- 100 g sluimererwten
- 6 minimaïs
-
2 el Solo Vloeibaar
- 1 mespunt vers geraspte gember
- 1 fijngesnipperd teentje knoflook
- Voor de teriyakimarinade
- 120 ml mirin (zoete Japanse rijstwijn)
- 75 ml sojasaus
- 3 el suiker
- 2 cl sake (Japanse rijstwijn)
Bereidingswijze
- Meng alle ingredïënten voor de marinade en bewaar in de koeling.
- Marineer het rundvlees 20 à 30 minuten in de teriyakimarinade.
- Schil en snijd de wortel in fijne schijfjes.
- Snijd de shiitakepaddenstoelen in stukjes.
- Blancheer de minimaïs 10 minuten in kokend gezouten water.
- Dep het rundvlees af en verhit een antikleefpan of teppan yaki (hete bakplaat), bak het rundvlees ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde, afhankelijk van de grootte van het stuk vlees en bestrijk het vlees met de marinade om het mooi te doen glanzen.
- Verhit de arachide-olie in een wokpan en wok de groenten samen met de gember en de knoflook.
- Versnijd het rundvlees in fijne plakjes.
- Verdeel de gewokte groenten over de borden en schik er de plakjes rundvlees op. Serveer met rijst of noedels.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Klaver op 28 oktober 2018 om 15u24
Heerlijk, zo klaar, weinig voorbereiding.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?