Recept 55***** (9 stemmen)

Rundvlees op Japanse wijze

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Steak bakken

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng alle ingredïënten voor de marinade en bewaar in de koeling.
  2. Marineer het rundvlees 20 à 30 minuten in de teriyakimarinade.
  3. Schil en snijd de wortel in fijne schijfjes.
  4. Snijd de shiitakepaddenstoelen in stukjes.
  5. Blancheer de minimaïs 10 minuten in kokend gezouten water.
  6. Dep het rundvlees af en verhit een antikleefpan of teppan yaki (hete bakplaat), bak het rundvlees ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde, afhankelijk van de grootte van het stuk vlees en bestrijk het vlees met de marinade om het mooi te doen glanzen.
  7. Verhit de arachide-olie in een wokpan en wok de groenten samen met de gember en de knoflook.
  8. Versnijd het rundvlees in fijne plakjes.
  9. Verdeel de gewokte groenten over de borden en schik er de plakjes rundvlees op. Serveer met rijst of noedels.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 08 april 2013 om 19u32

Dat klopt niknak, onze excuses hiervoor, ik laat het zsm aanpassen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie