Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rundvlees (best rundschouder)
- 1 fles goede Italiaanse wijn
- 2 uien
- 1 dikke wortel
- 1 stengel selder
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- 1 kl witte peperbolletjes
- 2 knoflookteentjes, licht geplet
- 50 gr spekvet of pancetta
- 40 gr solo, bakken en braden
- zeezout
Bereidingswijze
- Schil de wortel, pel de uien, kuis de selder en snij in schijfjes.
- Doe het vlees in een grote schaal met de groenten, laurier, tijm, knoflook en peperbolletjes en overgiet met de wijn, laat dit 1 dag marineren, draai af en toe om.
- Neem het vlees uit de marinade en dep droog, bind het vlees op met keukentouw zodat het zijn vorm houdt.
- Zeef de marinade en breng aan de kook, laat tot de helft inkoken.
- Bruin het vlees in hete solo en het spekvet, kruid met zeezout en overgiet met de gereduceerde marinade en groenten, dek alles af en laat het vlees gedurende ongeveer 2 uur gaar sudderen op een laag vuur of afgedekt in een oven van 160°.
- Neem het vlees uit de saus en verwijder het keukentouw.
- Schep de groenten uit de saus en mix deze tot een puree.
- Ontvet de saus en meng de saus met de groentenpuree.
- Overgiet het vlees met de saus en dien op met aardappelpuree of romige polenta.
- Drink dezelfde wijn als in de saus.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?