Rundsvlees stoofpot in de slowcooker
Lekker met een knapperig stukje stokbrood en een salade.
495 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 repen dik spek, in blokjes
- 1 kg rundsstoofvlees
- 1 grote ui, fijngehakt
- 500 ml runderbouillon
- 200 ml appelsap
- 1 kg aardappelen, in blokken
- 2 grote wortelen, in plakken
- 2 stengels selderij, in halve maantjes
- 1 grote pastinaak, in blokjes
- 1 laurierblad
- 1/2 tl rozemarijn
- 1/4 tl zwarte peper
- zeezout
- 2 el bloem
- 2 el water
- 1 el verse peterselie
Bereidingswijze
- Plaats een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, voeg je het spek toe; bak tot het vet is gerendeerd en het bijna knapperig is. Verwijder het spek en leg op keukenpapier.
- Voeg de rundvleesblokjes en uien toe in de pan. Bak, roerend, totdat het rundvlees aan alle kanten bruin is en de ui zachter wordt.
- Breng het rundvleesmengsel samen met het spek over in de slowcooker; voeg de runderbouillon, appelsap, aardappelen, wortelen, selderij, pastinaak, laurier, rozemarijn en peper toe.
- Dek af en kook laag gedurende 7 tot 9 uur. Proef en voeg indien nodig zout toe.
- Combineer de bloem met koud water tot een glad mengsel. Roer door het rundvleesmengsel, draai naar HIGH en laat 15 minuten langer koken.
- Bestrooi met verse gehakte peterselie.
- Calorieën 472 - Vet 15g - Verzadigd vet 6g - Cholesterol 104mg - Natrium 689mg - Koolhydraten 43g - Vezels 6g - Proteïne 40g - Calcium 110mg
Tip
Je kan de aardappelen weg laten en serveren met rijst.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?