Recept 45**** (3 stemmen)

Rundsvlees met gekarameliseerde worteltjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de wortelen en verwijder beide uiteinden. Snijd de wortelen in gelijke stukken van ongeveer 1,5 cm.
  2. Kleur de wortelen in een grote pan met arachideolie, wentel ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig kleuren.
  3. Giet de olie van de wortelen af als ze mooi gekaramelliseerd zijn. Blus de pan met 1 dl van de bruine fond, zet de wortelen op een laag vuur en voeg telkens wat fond toe tot de wortelen gaar zijn en de fond is ingekookt. Voeg de xeresazijn toe en kruid met peper van de molen en zeezout.
  4. Maak de lente-uitjes schoon en bak ze kort in een weinig olijfolie. Voeg ze bij de wortelen.
  5. Verwarm de boter in de pan. Zet het vuur lager wanneer de boter begint te schuimen. Kleur het rundvlees aan langs beide zijden en blijf het vlees overgieten met de hete, schuimende Solo tot de gewenste gaarheid is bereikt. De gaartijd is vooral afhankelijk van de grootte en dikte van het stuk vlees. Reken ook op minimum 5 minuten rusttijd waarbij het vlees nog nagaart.
  6. Kruid het rundvlees met peper van de molen en grof zeezout en dien op met de groenten.

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door hoof op 06 februari 2017 om 20u29

Wat is bruine fond?

Gepost door Solo op 10 februari 2017 om 15u48

Dag Hoof, bruine fond is een ingekookte bouillon. Een fond is een echte smaakbom die voornamelijk in sauzen wordt gebruikt. Je kan dit klaargemaakt in de winkel vinden. Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie