laat de tong 3 uur weken in zout water,giet daarna het water weg.
Zet de tong met warm water en zout op het vuur voor max 10 min, giet daarna het water ook weg.
Zet de tong opnieuw met warm water op het vuur met de gesneden groenten en het zout thym,laurier en wat peper laat ze koken tot het vel los komt dit kan 2à3 uur duren .
De tong moet echt gaar en mals zijn.
De tong pellen als ze warm is
Snij de tong in schellen van 2 cm dik
voor de saus!
neem wat solo light en warm op (niet bruin laten worden ) en doe er de bloem bij roer zodat de bloem korrelig word en zijn bloemsmaak verliest.
Blus met kookvocht van de tong tot een mooie roux doe er nu de tomaten puréé en de champignons en de madeirawijn bij kruid met wat zout en peper bij naar smaak?
Laat zachtjes pruttelen en controleer de smaak( eventueel bij kruiden.)
Leg de tong in de saus en laat warm worden daarna lekker smullen.
Andere Solo-leden over dit recept (7)
Gepost door kip op 20 januari 2012 om 13u49
ik doe er nog tomaten en champignons bij
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?