Recept 35*** (13 stemmen)

rundstong in de madeirasaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vlees

tijd
200 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. koken van de tong!
  2. laat de tong 3 uur weken in zout water,giet daarna het water weg.
  3. Zet de tong met warm water en zout op het vuur voor max 10 min, giet daarna het water ook weg.
  4. Zet de tong opnieuw met warm water op het vuur met de gesneden groenten en het zout thym,laurier en wat peper laat ze koken tot het vel los komt dit kan 2à3 uur duren .
  5. De tong moet echt gaar en mals zijn.
  6. De tong pellen als ze warm is
  7. Snij de tong in schellen van 2 cm dik
  8. voor de saus!
  9. neem wat solo light en warm op (niet bruin laten worden ) en doe er de bloem bij roer zodat de bloem korrelig word en zijn bloemsmaak verliest.
  10. Blus met kookvocht van de tong tot een mooie roux doe er nu de tomaten puréé en de champignons en de madeirawijn bij kruid met wat zout en peper bij naar smaak?
  11. Laat zachtjes pruttelen en controleer de smaak( eventueel bij kruiden.)
  12. Leg de tong in de saus en laat warm worden daarna lekker smullen.
  13. Zeer lekker met aardappelpuréé

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door kip op 20 januari 2012 om 12u49

ik doe er nog tomaten en champignons bij

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie