Rundstartaar met verse kruiden en parmezaan

9 (9)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees met een scherp mes in heel dunne plakjes. Snijd die plakjes daarna in reepjes en vervolgens in kleine dobbelsteentjes. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Hak alle kruiden fijn. Voeg de olijfolie, de gehakte kruiden, de Parmezaanse kaas en peper toe. Meng goed onder elkaar.
  3. Maak de groenten schoon en snij ze in kleine blokjes. Verhit de Solo in een pan, bak de groenten kort op hoog vuur en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen.
  4. Houd 3 eetlepels van de beetgare groentjes apart en meng de rest met de notenolie en azijn. Kruid af met peper en zout.
  5. Meng ten slotte het vlees, de kruiden en de groenten door elkaar. Dresseer deze tartaar met een ringvorm op de borden. Werk elk bord af met wat van de gebakken groentjes en een paar druppels notenolie.

Tip

Tips van Gaëtan

Serveer bij dit recept eens een ratatouille als het ultieme bijgerecht.

Heb je geen ringvorm bij de hand? Maak er zelf één van aluminiumpapier.

Je kan de rundstartaar eventueel ook op een hoog vuur kort langs beide kanten dichtschroeien.

Advertentie

Reacties (6)

Gepost door Patje1360 op 13 juli 2018 om 16u36

Ziet er heel lekker en gezond uit.ideaal om iets anders te mogen eten tijdens ons dieet

Gepost door Solo op 20 juli 2018 om 16u48

Fijn om te horen! Laat het smaken. :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?