Rundsstoofvlees met bruin bier en frietjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 1 kg rundsstoofvlees
  3. 6 ajuinen
  4. 2 teentjes look
  5. 3 druppels azijn
  6. 1 liter bruin bier
  7. peper, zout
  8. boter
  9. frietaardappelen
  10. Bereiding:
  11. Snij het stoofvlees in kleine stukjes. Verwarm de boter in een stoofpot. Bak het stoofvlees aan alle kanten aan. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Stoof de fijngesneden ajuin in dezelfde pot en schep hier bovenop het vlees. Voeg het bruine bier toe tot het vlees juist onder staat. Pers de teentjes look uit en doe dit er bij. Laat 45 minuten zachtjes stoven en voeg dan de azijn toe. Laat nog eens 45 minuten stoven. Bind de saus.
  12. Tip: Serveer dit gerecht met lekkere Belgische frietjes!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Nikki_2 op 23 november 2013 om 20u35

Ik heb er 3 kg ineens van klaargemaakt en we hebben er dezelfde dag van gegeten. Het was superlekker, hoewel ik het recept niet echt helemaal heb gevolgd. De azijn heb ik er niet aan toegevoegd, maar wel stoofvleeskruiden en 'winter' Grimbergen. Nu heb ik er nog 9 porties van in de vriezer gezet, zodat we er nog dikwijls van kunnen genieten, mèt frietjes en witloof in mayonaise!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?