Runderstoofschotel met laurier, bleekselderij, cocktailuitjes en krieltjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de groene blaadjes van de bleekselderij en houd die apart. Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd het rundvlees in blokjes van 2,5 cm.
  2. Laat een diepe zware braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg de blokjes vlees toe. Bak 5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak nog eens 3 minuten.
  3. Roer er een mespuntje bouillonpoeder, de kerriepoeder, de laurierblaadjes, de cocktailuitjes met het vocht uit de pot en het fruitsap door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 2 tot 2½ uur sudderen totdat het vlees zacht is.
  4. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water en voeg ze toe aan de stoofschotel als het vlees 2 uur heeft gesudderd. Verwijder de laurierblaadjes.
  5. Schep de stoofschotel in 4 voorverwarmde diepe borden. Strooi de achtergehouden bleekselderijblaadjes over de stoofschotel.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Cécile Bourgois op 28 maart 2016 om 21u00

Bij de runderstoofschotel spreekt men van een bokaal cocktailuitjes . Bedoelt men dan zilveruitjes op azijn ? Indien dit zo is dan wordt het gerecht een wrang, zure bedoening . Ik werk normaal met echte zilveruitjes, verse in het seizoen of heel makkelijk uit de diepvries maar die zijn niet zuur??

Gepost door Solo op 30 maart 2016 om 16u11

Dag Cécile, in dit recept wordt inderdaad een klein potje zurige, opgelegde zilveruitjes gebruikt. Maar omdat je ook zoet vruchtensap toevoegt aan de bereiding zal je stoofpotje een lekkere zoetzure smaak krijgen. Uiteraard kan je dit recept ook bereiden met de verse zilveruitjes die jij graag eet. Voeg dan gewoon een tweetal eetlepels appel– of frambozenazijn toe aan de saus. Smakelijk!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?