Runderstoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid het vlees met pezo.
  2. Verhit 1 el olijfolie en 1 el solo in een kookpot met dikke bodem.
  3. Schroei het vlees ( in porties) dicht en mooi bruin, haal het telkens uit de pot.
  4. Pel ui en knoflook, spoel de selder en schraap de wortel, hak alles fijn.
  5. Voeg 1 el olijfolie toe aan het braadvocht en stoof hierin de ui, selder, wortel en knoflook glazig.
  6. Overgiet met de wijn en laat even opkoken.
  7. Voeg er de runderbouillon de tomaten en het vlees aan toe en breng aan de kook.
  8. Draai het vuur lager en laat onder gesloten deksel 1 uur zachtjes sudderen.
  9. Neem de deksel van de kookpot en laat nog 30 minuten pruttelen.
  10. Roer de oregano, hoeveelheid naar eigen smaak, door het vlees en breng op smaak met pezo.
  11. Dien op met korte pasta, of....zelf gemaakte frietjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?