Runderstoofpotje met puree van pastinaak en peer

Ingrediënten voor 4 personen

Runderstoofpotje

Puree van pastinaak en peer

Bereidingswijze

  1. BEREIDINGSWIJZE RUNDERSTOOFPOTJE
  2. Pel de ui en look en hak fijn.
  3. Schil de wortelen en snij in dunne plakjes.
  4. Maak de champignons proper en snij in kwartjes.
  5. Verhit een ruime stoofpot met een goede scheut olijfolie of een klontje boter.
  6. Doe hierin de stukjes stoofvlees en bak het vlees even rondom bruin aan. Schep het vlees uit de stoofpot op een bord en zet even opzij.
  7. Roerbak in dezelfde stoofpot de fijngehakte ui, look, wortelen, blokjes bacon en de kwartjes champignons.
  8. Eenmaal de ui mooi glazig is gebakken, voeg dan de tomatenpuree en suiker toe. Roer goed en laat even meebakken.
  9. Doe het vlees terug in de stoofpot en blus met de wijn en bouillon.
  10. Breng het geheel aan de kook. Eenmaal aan de kook, zet het vuur laag en laat het stoofpotje ongeveer 1h30 a 2h zachtjes sudderen.
  11. BEREIDINGSWIJZE PUREE VAN PASTINAAK EN PEER
  12. Schil de aardappelen en pastinaken en snij in blokjes.
  13. Schil ook de peer, verwijder het klokhuis en snij in grove blokjes.
  14. Kook de aardappelen samen met de pastinaak en peer gaar in licht gezouten water.
  15. Giet af en doe terug in de kookpot. Voeg een scheutje melk toe + eventueel een klontje boter.
  16. Stamp of mix tot een gladde puree.
  17. Breng op smaak met peper en zout.
  18. Serveer de puree samen met het runderstoofpotje

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?