Runderrollade op landelijke wijze

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 kg runderrollade, 2 eetlepels bloem, zout, peper, 30 gr rundvet, 125 gr doorregen spek, 500 gr uien, 250 gr wortels, 125 gr bleekselder, 2 eetlepels bruine suiker, 3 dl donder bier.
  3. Bereiding:
  4. Spoel het vlees onder koud water af en dep het droog. Meng de bloem met zout en peper en haal het vlees er doorheen. Snijd het spek in kleine stukjes. Snijd de uien fijn. Schrap en was de wortels en snijd ze in stukjes. Was de bleekselder, trek de harde draden van de buitenkant en snijd de stengels in plakjes. Verhit het rundvet in een grote braadpan en laat het vlees daarin aan alle kanten dichtschroeien. Haal het vlees uit de pan en zet het warm weg. Bak het spek uit in het braadvet, doe de groenten erbij en laat dit mengsel even smoren. Meng de suiker door het mengsel, blus af met het bier en kruis het. Leg het vlees op de groenten, doe het deksel op de pan en laat alles op laag vuur in ca 2 ½ uur smoren. Keer het vlees af en toe om. Neem het daarna uit de pan, laat het vocht iets inkoken en doe het vlees op de groenten. Serveer de rollade met in bouillon gestoofde aardappelschijfjes en groene kool.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?