Runderbouillonsoep met groenten

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Blanke fond bereiden.
  2. Ui halveren en net als de bleekselder en prei in plakjes snijden.
  3. Van de bloemkool snijden we de kleine roosjes en de spruitjes blijven in hun geheel (te grote exemplaren halveren). De prinsessenboontjes in ruitvorm snijden.
  4. Wortelen, knolselder en rapen meestal in dobbelsteentjes van 5 mm³ of in driehoekjes snijden. De doperwtjes blijven uiteraard heel.
  5. Groenten aanstoven in boter zonder te kleuren.
  6. Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  7. Kruidenboeket toevoegen.
  8. Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  9. Kruidenboeket verwijderen.
  10. Op smaak brengen met peper en zout.
  11. Het garnituur toevoegen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?