Ingrediënten voor 10 personen
- 0,200 kg ui
- 0,150 kg wortel
- 0,100 kg knolselder
- 0,100 kg bleekselder
- 0,200 kg prei
- 0,100 kg bloemkool
- 0,100 kg raap
- 0,050 kg spruit
- 0,050 kg prinsessenboon
- 0,050 kg doperwt
- 0,050 kg engelenhaar
- 0,010 kg peterselie
- 3,500 l blanke fond
- 0,075 kg boter
- Kruidenboeket
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Blanke fond bereiden.
- Ui halveren en net als de bleekselder en prei in plakjes snijden.
- Van de bloemkool snijden we de kleine roosjes en de spruitjes blijven in hun geheel (te grote exemplaren halveren). De prinsessenboontjes in ruitvorm snijden.
- Wortelen, knolselder en rapen meestal in dobbelsteentjes van 5 mm³ of in driehoekjes snijden. De doperwtjes blijven uiteraard heel.
- Groenten aanstoven in boter zonder te kleuren.
- Met ontvette blanke fond bevochtigen.
- Kruidenboeket toevoegen.
- Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
- Kruidenboeket verwijderen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Het garnituur toevoegen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?