Recept 45**** (6 stemmen)

Rugfilet van konijn met een witlooftaartje en witloofsla, pomme dauphine en een saus op basis van Luikse stroop

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

konijn

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Konijn
  2. Verwijder de overtollige vliezen en rol de konijnenfilet in de lengte op. Zet deze vast met een cocktailprikker of bind samen met keukentouw. Kruid met peper en zout. Laat margarine heet worden en bak aan zodat het vlees goudbruin wordt. Laat verder garen in de oven op 180°C.
  3. Saus
  4. Stoof voor de saus een ui aan. Voeg er een teentje look, een laurierblaadje en het vleesafval van het konijn aan toe. Laat even bakken. Schenk er vervolgens de kalfsbouillon bij en twee fikse eetlepels Luikse siroop. Laat inkoken. Giet de saus door een zeef en voeg er op het einde een klontje margarine aan toe.
  5. Witlooftaartje
  6. Snipper het witloof en stoof het beetgaar in wat margarine. Bekleed een vuurvast potje met bacon. Doe het witloof hierin en bak af in de oven. (180°C)
  7. Witloofsalade
  8. Voor de witloofsalade snipperen we witloof zeer fijn. Kruid af met een vinaigrette van 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, een mespuntje Luikse siroop, peper en zout en tenslotte fijngesnipperde bieslook.
  9. Pommes Dauphinois
  10. Voor de Pommes Dauphinois mengen we klassieke puree (600g) met soezenbeslag (200 g).
  11. Schil de aardappelen. Snij ze in kleinere partjes zodat ze sneller gaar zijn. Giet de aardappelen af en draai ze door een roerzeef.
  12. Meng er een scheutje melk onder. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
  13. Voor het soezenbeslag: schenk de melk in een kookpot en breng aan de kook. Laat er 70 g Solo in smelten en meng er -van het vuur weg- de bloem bij. Goed roeren. Laat de deegbal even drogen op het vuur. Meng er nadien 3 volledige eieren onder zodat je een glad deeg krijgt.
  14. Meng 600 g puree met 200 g soezenbeslag en meng grondig.
  15. Neem een lepel van dit mengsel en bak goudbruin in de friteuse (180°C°).
  16. Presentatie
  17. Zet het witlooftaartje op het bord en schep er een lepel witloofsalade op. Versier met 2 sprietjes bieslook. Lepel wat saus in het midden van het bord en leg er een portie konijn op. Schik er twee gefrituurde pommes Dauphinois bij. Werk af met blaadje laurier.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Konijn

Saus

Witlooftaartje

Witloofsalade

Pommes Dauphinois

Soezenbeslag

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Dries_1 op 12 december 2008 om 08u49

Ja, en de smaak is ook veel beter! Vind ik persoonlijk toch hé

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie