Recept 45**** (1 stem)

Rozijnenbrood met kaneel

Dit is een recept van

tijd
80 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vet een broodvorm ( inhoud 9 dl ) in en bedek de bodem met bakpapier .
  2. Zeef de bloem , het zout , het bakpoeder en het kaneelpoeder boven een grote mengkom en kneed de boter erdoor met je vingertoppen tot je een fijn broodkruim krijgt .
  3. Roer hier de suiker , de rozijntjes en de zeste door , mix in aparte kom het appelsiensap , de melk en de eieren en voeg toe aan de droge ingrediënten en meng tot een vaste massa .
  4. Schep dit in de vorm en maak een klein kuiltje int midden ( zo rijst het brood gelijkmatiger ) .
  5. Bak het brood 60 a 70 min in een voorverwarmde oven op 180°C tot de pin er proper uit komt , laten afkoelen in de vorm .
  6. Pas aansnijden als het brood volledig afgekoeld is .
  7. Eet smakelijk :)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?