Rozemarijnfocaccia met frisse asperge-eiersalade

De lente op je bord met dit eenvoudige, maar o-zo-lekkere brunchgerecht: Rozemarijnfocaccia met frisse asperge-eiersalade. Dit gerecht is ideaal voor je paasbrunch met de familie én je kan het makkelijk een dag op voorhand al maken. No stress dus!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Kneed in een mengkom de bloem, de gist, de fijngehakte rozemarijn, het snuifje zout, het water en de Solo Vloeibaar gedurende 10 minuten. Bedek de kom met vershoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Vet een rechthoekige bakvorm goed in met Solo Vloeibaar, voeg het deeg eraan toe en druk goed aan in alle hoeken. Laat opnieuw 30 minuutjes rijzen, deze keer onafgedekt.
  4. Maak met je vinger kuiltjes in het deeg. Strooi er wat grof zout over en bak 25 minuten in de oven.
  5. Kook de eieren 7 à 8 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
  6. Plet de eieren samen met wat gesnipperde peterselie en meng met de mayonaise en de yoghurt.
  7. Schil de witte asperges, blancheer ze een paar minuutjes in gezouten water. Laat ze even uitlekken en bak ze daarna kort aan in wat Solo Vloeibaar.
  8. Snijd de asperges in stukjes, voeg ze toe aan de eiersalade en kruid alles met peper en zout.
  9. Snijd de focaccia doormidden, leg er eerst wat rucola op en beleg dan rijkelijk met de asperge-eiersalade.
  10. Snijd de groene asperges in stukjes en leg deze bovenop het geheel.

Tip

Smeer het oppervlak van de focaccia lichtjes in met Solo Vloeibaar voor je hem in de oven schuift. Zo bakt hij prachtig goudbruin.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?