Recept 55***** (3 stemmen)

Royale stoemp

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 kilogram bloemige aardappelen
  3. 700 gram uien
  4. 2 dikke preien
  5. 700 gram wortelen
  6. 1/4 knolselder
  7. 100 gram gerookt spek
  8. 2 stronkjes witloof
  9. 1/4 savooikool
  10. 125 gram spruiten
  11. 1 ei
  12. scheutje room
  13. klontje boter
  14. peper, zout & muskaatnoot
  15. Bereiding:
  16. Schil de aardappelen en halveer ze.
  17. Maak de uien, prei, wortelen en knolselder schoon en snijd ze in grove stukken. Doe de aardappelen in de pan, vul af met water tot ze onder staan, doe er de groenten bovenop en kook alles gaar in circa 25 minuten Giet af en stamp met de stamper tot stoemp.
  18. Bak de spekjes uit. Snijd de witloof in niet te kleine stukjes en bak krokant in wat boter.
  19. Snipper de savooikool en de spruiten en blancheer. Roer dit alles, samen met een klont boter, het eitje en de room onder de stoemp.
  20. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en serveer.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Theoke_1 op 13 november 2012 om 23u51

eenvoudig kan ook lekker zijn! wat bedoelt flor eigenlijk, is het recept niet duidelijk?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie