use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauw royal met stoemp
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauw royal met stoemp

Kabeljauw royal met stoemp

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 grote bintjes
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 scheutje kookroom
  • 2 tomaten
  • 1 bussel bieslook
  • 4 wortels
  • 1 courgette
  • 4 stukken selder
  • 1 prei
  • 4 x 200 g kabeljauwhaasjes
  • 0.5 l visbouillon
  • 2 eierdooiers
  • 1 glas champagne

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil en snij de bintjes. Kook ze in zo’n 15 minuten gaar in gezouten water. Pureer ze en meng met 2 eetlepels Solo en de light room.
  2. Ontvel de tomaten (kerf ze onderaan kruislings in en dompel 30 seconden in kokend water), ontpit en snij ze in blokjes. Voeg deze toe aan de puree. Hak de bieslook fijn en voeg die ook bij de stoemp.
  3. Was de andere groenten, snij ze in slierten en stoof gaar meteen eetlepel Solo.
  4. Doe de kabeljauw in een pot. Kruid met peper en zout en overgiet met de bouillon. Zet de pot op een zacht vuur en pocheer de kabeljauw 3 à 4 minuten. Bij pocheren is het cruciaal dat de bouillon altijd net onder het kookpunt blijft.
  5. Doe de eierdooiers in een kom. Gebruik een half schaaltje als maatbeker voor de saus: voeg 4 schaaltjeschampagne bij de dooiers. Kruid af met peper en zout, en klop op een zacht vuurtje op tot een luchtige saus.
  6. Dresseer de kabeljauw op de groenten, begiet royaal met saus en schep er wat stoemp bij.
De perfecte stoemp : een stoemp kan je al voor een groot deel op voorhand bereiden. Schil, kook en pureer de aardappelen, maar maak daarbij (nog) geen gebruik van Solo of room. Bewaar de puree zo in de koelkast. Kort voor het opdienen, warm je Solo op in een pan en breng je die op smaak met peper, zout en je groenten naar keuze. Dan pas voeg je de aardappelen toe en warm je de stoemp al roerend op. Het resultaat is een smeuïge stoemp, die je in een recordtijd op tafel kan toveren. En om die tot een mooie vorm te boetseren: schep een soeplepel stoemp, schep die stoemp er met een tweede soeplepel uit, en schep die er met de eerste soeplepel weer uit de tweede. Herhaal dit meerdere keren snel na elkaar in één vlotte beweging.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.