Röstikoekjes met courgette

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zelfgemaakt en lekker knapperig, kinderen zijn er vaak dol op en het is een goede manier om wat groenten in het menu te verwerken.
  2. Voor de kruidenkwark:
  3. 6 el volle kwark
  4. 1 teen knoflook, geperst
  5. 4 el fijngehakte gemengde verse kruiden (bijv. koriander, dille, basilicum)
  6. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  7. Meng voor de kruidenkwark alle ingrediënten en zet tot gebruik in de koelkast.
  8. Rasp de aardappels en courgette met een grove rasp (dit gaat gemakkelijk in een keukenmachine).
  9. Meng de aardappels en courgette met het ei.
  10. Voeg wat zout en peper toe.
  11. Verhit wat olie in een ruime anti-aanbakpan en schep er 2 kleine bergjes van het aardappelmengsel (6-8 cm doorsnee) in.
  12. Druk de bergjes met een spatel goed plat.
  13. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en knapperig.
  14. Houd de koekjes warm in de oven terwijl je de andere koekjes bakt. Verdeel de koekjes over borden en serveer met de kruidenkwark.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?