Recept 05 (0 stemmen)

Rösti

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Bereidingswijze

  1. Schoongeboende vastkokende aardappelen met zout in de schil net gaar koken en ze minstens een dag laten staan.
  2. Bereiding:
  3. De volgende dag de aardappelen pellen en ze raspen op een heel grove rasp.
  4. Flink wat olie, boter of margarine in een braadpan heet laten worden.
  5. De aardappelreepjes erin doen en ze al omscheppend bruin bakken. Eventueel kunnen ook blokjes spek, paprikastukjes of kleingesneden ui meegebakken worden.
  6. Is alles bruin genoeg dan het deksel op de pan en de massa 20 minuten op een zacht vuur laten staan zodat de onderkant mooi bruin wordt. Met behulp van een beboterd deksel de koek omdraaien (deksel op de pan, alles op de kop zodat de koek in het deksel valt en daarna weer in de pan laten glijden) en de tweede kant ook mooi bruin bakken

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?