Recept 05 (0 stemmen)

Rösti maar dan anders.Van Zoete aardappel en wortel.( & 2 Vegetarische Variaties)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

AAHH AARDAPPELGERECHTEN

tijd
430 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Tja, röstirondjes koop je uit de diepvries. Even in de oven en klaar. Maar zoveel lekkerder zelf gemaakt, omdat je er van alles onder kunt mengen.
  2. Nu zag ik in de supermarkt de zoete aardappels in de aanbieding. Toch maar eens proberen, want ik had er nog nooit iets mee bereid en geproefd. En dan op het internet snuffelen wat je ermee kunt maken. Zo kwam ik ook zoete rösti tegen
  3. Dit is dan mijn versie.
  4. Kook de geschilde zoete aardappelen en de geschilde wortel 10 min voor.
  5. Laat ze afkoelen. en rasp ze dan op een grove rasp. Doe in een kom en werk, ei , bloem peper en zout en rozemarijn erdoor.
  6. Verwarm wat kokosolie in de pan en leg een hoeveelheid van 1 eetlepel rasp in de pan en druk plat met een lepel. Leg zo een aantal röstirondjes in de pan. Bak ze 6 min aan elke kant.Maak zo al je rasp op en hou de röstirondjes die klaar zijn warm in aluminium folie. Je kunt ook het hele frutje in de pan doen en een grote Röstikoek bakken en in punten gesneden als bijgerecht serveren.
  7. Aangezien de zoete aardappelen en wortel zijn voorgekookt, hoef je niet bang te zijn voor verkleuring van de aardappelen en kun je dit vooraf klaarmaken. En pas vlak voor het aan tafel gaan bakken,
  8. Eigen recept en foto. Heel erg lekker en weer eens wat anders.
  9. VARIATIES
  10. 1 grote zoete aardappel,1 pastinaak,2 lente uitjes, dunne ringetjes,1 ei, zout , peper naar smaak,olijfolie
  11. Rasp zowel de zoete aardappel, als de pastinaak. In totaal kom je uit op ongeveer 450g geraspte groente. Vermeng dit met de lente ui en het ei, zorg dat alles goed door elkaar geroerd is. Verhit een scheut olijfolie in een anti aanbak pan en neem met je handen een hoopje van het mengsel. Knijp tussen je handen even goed samen en leg dan in de hete pan en plet de bovenkant met een lepel, zodat je een soort van pannenkoekje krijgt. Bak aan één kant 3 minuten en draai dan hèèl voorzichtig om. Bak de andere kant nog 2-3 minuten.Tot zover kun je alles voorbereiden.Haal uit de pan en leg op bakpapier, op een bakblik. Verwarm de oven voor op 200C en bak in de tussentijd de rest van de rösti rondjes, tot je geen mengsel meer hebt. Zet de bakplaat in oven en bak nog een kleine 10-15 minuten, tot je rösti goudbruin en gaar is. Serveer met vlees of vis naar keuze en vul aan met je favoriete groente.
  12. VARIATIE 2 Rösti van zoete aardappel met geitenkaas
  13. 600 g grote zoete aardappels ,70 g boter ,1 ei, 50 gr bloem, 100 gr geitenkaas, zout, versgemalen peper olijfolie.
  14. Verwarm de oven voor op 160 °C. Schil en rasp de aardappels in een kom. Smelt de boter. Meng de aardappels met de boter, ei en bloem en verkruimel de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een koekenpan en bak de rösti in porties om en om goudbruin. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in circa 15 minuten gaar in de oven.
  15. VARIATIE 3 3 middelgrote zoete aardappels , 1 tl rozemarijn, 1 ei, olie naar keuze,2 teentjes knoflook, gemalen zeezout naar smaak.
  16. Rasp de geschilde aardappelen grof. Meng de gesnipperde knoflook erdoor.Hak de knoflook fijn en meng met de geraspte aardappel en werk zeezout en de rozemarijn erdoor. Voeg de rozemarijn en een flinke snuf zeezout toe. Roer het eitje er door. Verhit de olie in de pan.Schep een flinke el aardappelrasp in de pan en druk wat plat met een lepel. Gebruik de lepel ook om de rösti een beetje bij elkaar te houden in een ronde vorm. Bak ze in ca 10 a 15 min aan beide kanten gaar (afhankelijk van de grootte en dikte). Laat de rösti uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bron: Rercept en foto Love to Cook

Tip

Blijft de aardappel niet goed bij elkaar, voeg dan een extra eitje toe.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie