Rosbief op jagerswijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stuk rosbief
  • 250 gr champignions
  • 2 sjarlotten
  • 60 gr boter
  • 1 dl witte wijn
  • 2 bolletjes diepvrieskervel
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kruid de rosbief met peper en zout
  2. Bak het gebraad bruin aan alle kanten (schroei dicht)
  3. Leg in de ovenschaal en laat 20 min bakken op 210┬░
  4. Maak de champignions schoon, snij ze in plakken en bak in boter
  5. Pel en snij de sjarlotten en voeg ze bij de champignions, blus met de witte wijn en de gevogeltebouillon (+water)
  6. Laat 5 min suderen, voeg de kervel toe.
  7. Laat inkoken en voeg daarna de boter in stukjes toe, goed mengen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door niknak op 12 mei 2013 om 20u52

in grote lijnen was dit lekker, alleen moet ik volgende keer het vlees langer in de oven laten, 20 minuten was te weinig

Hoeveel sterren geef jij dit recept?