Rosbief met groentenkrans

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram rosbief
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram jonge wortelen
  • 400 gram bloemkoolknopjes
  • 400 gram fijne prinsessenboontjes
  • 1 eetlepel dieetmargarine
  • peper
  • zout
  • rozemarijn

Bereidingswijze

  1. Laat het gebraad korsten in de verhitte olie. Bestrooi het vlees met peper, zout en rozemarijn en voeg een weinig water toe. Laat het vlees gedurende 15 à 20 minuten nabakken in een afgesloten pan of de oven.
  2. Laat ondertussen de schoongemaakte en grondig gewassen groenten halfgaar koken in een weinig (lichtgezouten) kokend water. Smoor ze daarna in een weinig margarine (en enkele eetlepels water) gedurende een vijftal minuten.
  3. Leg het voorgesneden vlees op een dienblad en schik er de groenten rond.

Tip

Voedingswaarde per portie: Energie: 243 kcal Vetten: 9 g Eiwitten: 28 g Koolhydraten: 14 g

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?