Recept 05 (0 stemmen)

Rosbief met gremolata en polentapuree

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°.
  2. Spoel de kerstomaatjes en dep droog, laat ze aan de steeltjes hangen.
  3. Verhit 1el olijfolie en 1 el solo in een pan die in een oven mag, bak/korst hierin de rosbief rondom in aan, kruid af met pezo.
  4. Zet het vlees 30 minuten in de warme oven.
  5. Haal het vlees uit de oven en leg het op een warme schotel, laat een 10 tal minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Laat het braadvocht in de pan.
  7. Leg de kerstomaatjes in een ovenschotel en besprenkel ze met wat olijfolie, zet ze een 8 tal minuten in de nog warme oven.
  8. Polenta: breng ondertussen 1 liter water aan de kook en voeg de polenta toe, roer constant tot de polenta gaar en romig is, ongeveer 3 minuten.
  9. Meng er de hoeveboter, spinazie en Parmezaan onder, kruid af met pezo en hou warm.
  10. Gremolata: spoel de citroen onder koud water, dep droog en rasp de schil.
  11. Meng de peterselie, knoflook en citroenschil goed onder mekaar.
  12. Snij de rosbief in plakken, vang het vocht op, doe dit bij het braadvocht en laat dit even inkoken, schraap de bakresten goed los.
  13. Leg de plakjes rosbief op zeer warme borden, bestrooi met de gremolata en serveer met de polenta en de kerstomaatjes.
  14. Nappeer wat ingekookt braadvocht over het vlees.
  15. Tip: om te controleren of uw vlees de juiste cuisson heeft, meet met een kernthermometer de temperatuur van het vlees, rosé gebraden rosbief moet in het midden een temperatuur hebben van 57°.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie