Altijd weten wat je gaat eten?
ROSBIEF IN ZOUTKORST (piet huysentruyt)
Bereidingswijze
- INGREDIENTEN
- 1 bussel dille
- 1 bussel rozemarijn
- 1 bussel dragon
- 1 bussel marjolein
- 1 bussel basilicum
- Aantal takjes tijm
- Roastbeef 1200g
- 2 kg grof zout
- Klontje boter
- 3 eieren
- WERKWIJZE
- Voorbereiding
- Bereiding:
- - Neem een braadpan en smelt de boter
- - Kruid het vlees met peper en schroei het langs alle kanten goed toe
- - Neem het vlees uit de pan, leg op een bord en laat rusten met een stuk aluminiumfolie erover
- - Neem het zout en meng er 3 eieren door
- - Leg op de bodem van de ovenschaal een laag van dat zout
- - Snij alle verse kruiden fijn en leg boven op de laag zout een laag kruiden
- - Daarboven op leg je het stuk vlees en boven op het vlees leg je terug een dikke laag van de gehakte kruiden
- - Daarboven terug een laag zout
- - Let wel op dat de kruiden goed blijven liggen op het vlees
- - Het zout mooi aandrukken tegen de kruiden
- 40 min voor opdienen
- - Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200graden en laat bakken volgens je eigen keuze
- Voor een stuk vlees van ongeveer 750gr:
- - Saignant: 1/2u in de oven - voor 1,2kg : 35min
- - A point: 40 minuten
- - Bien cuit: 1 uur
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?