ROSBIEF IN ZOUTKORST (piet huysentruyt)

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. INGREDIENTEN
  2. 1 bussel dille
  3. 1 bussel rozemarijn
  4. 1 bussel dragon
  5. 1 bussel marjolein
  6. 1 bussel basilicum
  7. Aantal takjes tijm
  8. Roastbeef 1200g
  9. 2 kg grof zout
  10. Klontje boter
  11. 3 eieren
  12. WERKWIJZE
  13. Voorbereiding
  14. Bereiding:
  15. - Neem een braadpan en smelt de boter
  16. - Kruid het vlees met peper en schroei het langs alle kanten goed toe
  17. - Neem het vlees uit de pan, leg op een bord en laat rusten met een stuk aluminiumfolie erover
  18. - Neem het zout en meng er 3 eieren door
  19. - Leg op de bodem van de ovenschaal een laag van dat zout
  20. - Snij alle verse kruiden fijn en leg boven op de laag zout een laag kruiden
  21. - Daarboven op leg je het stuk vlees en boven op het vlees leg je terug een dikke laag van de gehakte kruiden
  22. - Daarboven terug een laag zout
  23. - Let wel op dat de kruiden goed blijven liggen op het vlees
  24. - Het zout mooi aandrukken tegen de kruiden
  25. 40 min voor opdienen
  26. - Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200graden en laat bakken volgens je eigen keuze
  27. Voor een stuk vlees van ongeveer 750gr:
  28. - Saignant: 1/2u in de oven - voor 1,2kg : 35min
  29. - A point: 40 minuten
  30. - Bien cuit: 1 uur

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?