Rosbief in bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels solo in een pan met dikke bodem en bak hierin het vlees aan alle kanten mooi bruin, kruid met pezo.
  2. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.
  3. Pel de sjalotjes en hak fijn, borstel de champignons schoon en snij ze fijn.
  4. Bak sjalot en champignons in een eetlepel hete solo, bestrooi met peterselie, roer goed om, kruid met pezo, laat uitlekken en afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 180┬░.
  6. Bestrijk het bladerdeeg met het champignonsmengsel.
  7. Dep het vlees droog en leg het op het champignonmengsel.
  8. Klop de eierdooier los met 1 kl water, vouw het deeg dicht en bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eierdooier.
  9. Bak het vlees 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten, maak ondertussen de saus.
  11. Saus: laat de kalfsfond en de rode wijn inkoken tot de helft.
  12. Bind de saus met een klontje koude boter, kruid met pezo.
  13. Snij het vlees in plakken, dresseer het op warme borden, nappeer het met de saus en dien op met gebakken aardappelen en gebakken oesterzwammen.
  14. Opgelet:
  15. Zorg dat het vlees en champignonmengsel volledig zijn afgekoeld voor u ze op het bladerdeeg legt: anders smelt het deeg en rijst het niet.
  16. Nooit warme gerechten op ongebakken bladerdeeg leggen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?