Recept 55***** (1 stem)

Roomkaastaart

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bodem
  2. Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Meng de koekkruimels met de boter. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie. Druk het mengsel in de vorm tot een bodem van circa 0,5 centimeter dik met een opstaande rand van circa 4 centimeter.
  3. Vulling:
  4. Week de gelatine in ruim koud water. Klop de room met de suiker tot yoghurt dikte. Meng de roomkaas met de vruchtenpuree en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm een pan en los hierin de geweekte gelatine met aanhangend water op. Meng de gelatine door de roomkaas en spatel de room erdoor. Schenk de vulling in de springvorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Gelei:
  6. Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Verhit het water, sap van de citroen, kurkuma, vruchtvocht en suiker in een pan tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg jam en de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door. Schenk de gelei, terwijl de taart nog in de vorm zit, over de bovenkant van de taart. Laat de gelei minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie