Ingrediënten voor 4 personen
- 2 eetl zonnebloem-olie
- 1 cm verse gember, geraspt
- 1 ui gesnipperd
- 1 kg winterpeen, in plakjes
- 1 tn knoflook, fijngesneden
- 700 ml groente-bouillon van tablet
- 200 ml kokosmelk
- 1 sinaasappel uitgeperst
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote soeppan.
- Fruit hierin de ui en de gember 4 min,
- Voeg de winterpeen en de knoflook toe en bak kort mee.
- Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 15 min zachtjes doorkoken tot de wortel gaar is.
- Pureer de soep met de blender of staafmix
- .
- Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- .
- Materialen
- staafmixer of blender .. .TipU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur onder af en toe roeren op.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?