Romige witloofsoep met kip en appel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor 4 personen
  2. 1 kipfilet, voorgegaard en in blokjes gesneden
  3. 1 l kippenbouillon
  4. 500 g witloof, fijngesneden
  5. 1 aardappel, in blokjes
  6. 1 ui, fijngesneden
  7. 1/2 appel, in blokjes
  8. 1 eetlepel roze bessen
  9. bieslook, fijngesneden
  10. boter
  11. 50 ml room
  12. tijm
  13. nootmuskaat
  14. peper en zout
  15. Bereiding:
  16. Stoof de helft van het witloof samen met de ui in boter. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg de kippenbouillon en de aardappelblokjes toe. Laat goed doorkoken, mix de soep en passeer ze door een zeef.
  17. Bak de andere helft van het witloof samen met de appelblokjes in boter. Voeg de kippenblokjes toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  18. Laat de soep terug opkoken en breng ze op smaak met peper en zout.
  19. Leg het garnituur in het midden van een soepbord en giet de soep er rondom. Werk af met roze bessen, bieslook en een scheutje room.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?