Recept 05 (0 stemmen)

Romige tagliatelle met champignons en gegrilde St. Jakobsschelpen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

PASTA

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar. Laat een grillpan goed heet worden. Dep de St. Jakobsschelpen goed droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de St. Jakobsschelpen in de hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer de St. Jakobsschelpen als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Bestrooi ze met zout en peper. Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel citroensap, een scheut pastakookvocht en zout en peper naar smaak. Giet de tagliatelle af en roer de ricotta en de gebakken champignons erdoor. Warm het geheel nog even zachtjes door en schep dan het basilicum erdoor. Schep de romige tagliatelle in vier warme diepe (pasta)borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de gegrilde St. Jakobsschelpen. Lekker met een salade van tomaten. Tip: neem eens gemengde paddenstoelen in plaats van champignons.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie