Recept 45**** (2 stemmen)

Romige slasoep

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

VEGETARISCH VARIËREN

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Haal de bladeren van de sla los en was ze.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit het gesnipperde sjalotje 1 minuut.
  3. Voeg de slabladeren met het aanhangende vocht toe.
  4. Laat de sla al omschepend in 3-4 min slinken.
  5. Voeg de bouillon toe en laat de soep 5 min koken.
  6. Pureer de soep met staafmixer of blender en voeg de room en zout en peper naar smaak toe.
  7. Schep de soep in diepe voorverwarmde borden en garneer met de ragfijn gesneden bosuiringetjes en / of eventueel stukjes rucola.
  8. Serveer de soep ook eens koud in amuse of likeurglaasjes.
  9. Tip Voeg met de bosui wat Hollandse garnaaltjes,gerookte zalmsnippers of reepjes bacon toe.
  10. Eigen foto

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door bricobieken op 05 mei 2014 om 20u16

Eindelijk een recept gevonden voor slasoep.i K heb dat jaren geleden eens bij iemand gegeten en vond dat heel lekker. Ga ze zeker eens maken. Ik denk dat het iets zal zijn dat ik dit weekend ga uit proberen.

Gepost door Love to Cook op 06 mei 2014 om 14u18

Beste bricobieken, Je zult zeker geen spijt krijgen van deze soep. Ik heb hem al een aantal keren gemaakt , ook voor gasten. Iedereen vond de soep erg lekker. Soms gebruik ik zelfs wat meer sla, want de nerven en de buitenste( vaak niet mooie bladeren) gebruik ik niet. Groetjes en smakelijk. Ik hoop, dat je het me laat weten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie