Recept 05 (0 stemmen)

Romige slasoep met rucola en krokant rookvlees

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SUPER SOEPEN

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en smoor de ui en de knoflook zachtjes aan in 3 minuten. Schep de aardappelblokjes erbij en laat ook deze even 3 minuten mee fruiten zonder dat ze bruin worden.
  2. Voeg dan de gescheurde kropsla en de helft van de rucola toe en laat deze even slinken.
  3. Giet er 1 liter water op en verkruimel er de bouillonblokken boven. Laat dit geheel zachtjes 12 minuten koken.
  4. Bak ondertussen in de rest van de olie de rookvlees reepjes knapperig in een koekenpan.
  5. Pureer de soep van het vuur af met een staafmixer. Voeg dan de overige rucola en de 100 ml kookroom toe. Roer alles goed door en breng op smaak met peper uit de molen.
  6. Zet de soep nog even terug op de warmtebron en verwarm nog 1 tot 2 minuten.
  7. Serveer de soep in voorverwarmde soepkommen en garneer de soep met de rookvlees reepjes en eventueel wat druppels kookroom.

Bron: Hallo Jumbo eigen tekst en foto

Tip

In plaats van rucola kun je ook eens ( baby) spinazie gebruiken.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie