Recept 05 (0 stemmen)

Romige roomsoep

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 kg witloof
  3. 1 sjalot
  4. 2 plakjes achterham
  5. 25 gr boter
  6. 125 ml runderbouillon
  7. 250 ml slagroom
  8. 25 gr roquefort
  9. 4 walnoten
  10. zout
  11. peper
  12. Bereidingswijze:
  13. Snijd de witloof fijn. Sjalot snipperen. Ham in stukjes snijden. Boter smelten, sjalot 2 minuten fruiten. Ham toevoegen en even omscheppen. Witlof, bouillon en slagroom toevoegen en aan de kook brengen. Op een klein vuur ca 20 minuten laten koken. De roquefort in kleine stukjes snijden. Walnoten heel fijn hakken. Pureer de witlof met de staafmixer. Soep eventueel door een zeef wrijven. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met walnoten en roquefort.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie