Romige pasta met mascarponewijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 zak pasta naar keuze 500 gr
 • 1 scheutje olijfolie
 • 2 uien genipperd
 • 250 gr champignons
 • 200 gr diepvrieserwtjes
 • 250 gr mascarpone
 • 1 flinke scheut witte wijn
 • pezo naar smaak
 • 300 gr schouderham in blokjes gesneden

Bereidingswijze

 1. Je kent het wel: je hebt wat vrienden uitgenodigd om bij jou te komen eten, maar eigenlijk heb je helemaal geen tijd om uren in de keuken te staan. Toch wil je wel iets op tafel zetten wat lekker is en indruk maakt.
 2. Allemaal gekkigheid natuurlijk, maar één ding is zeker... het gerecht is snel klaar ,smaakt voortreffelijk en is zeker fijn om te maken na een drukke werkdag als je ook geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
 3. De oplossing: pasta met mascarpone witte wijnsaus. Als je het goed aanpakt is het binnen 15 minuten klaar (het boodschappen doen niet meegerekend natuurlijk). Je kunt nog sneller klaar zijn als je voorgesneden groenten koopt.
 4. Pasta met mascarpone witte wijnsaus
 5. Ok, nu wordt het opletten. Als je binnen 15 minuten klaar wilt zijn komt alles aan op timing:
 6. Laat een grote pan met warm water vollopen en zet deze op het vuur.
 7. Snijd ondertussen de uien en de champignons. Als dat gesneden is zet je vast een wok- of sauspan op het vuur met een scheutje olijfolie.
 8. Ondertussen kookt het water en kun je de pasta erin doen. Zet een wekker op 10 minuten (afhankelijk van de pasta die je gekozen hebt, maar de meesten zijn binnen 10 minuten gaar).
 9. Doe nu de uien bij de olijfolie en fruit ze een minuutje; doe vervolgens de champignons erbij. Blijf roeren tot de champignons iets geslonken zijn, dit duurt ongeveer 2 minuten.
 10. Nu kunnen de erwten erbij. Na 2 minuten kun je de mascarpone erdoor roeren. Als het eerste beetje is gesmolten doe je er een flinke scheut wijn bij. Roer alles goed door elkaar en wacht tot het pruttelt.
 11. Kijk op de wekker voor de pasta. Als hij nog 2 minuten te gaan heeft, kun je de hamstukjes aan de saus toevoegen. Breng op smaak met een beetje peper en zout, roer goed door elkaar en laat verder pruttelen.
 12. Als je de pasta afgegoten hebt (en met een klein scheutje olijfolie doorgeroerd hebt tegen het plakken), mag de saus van het vuur.
 13. TIP: om een gezellige indruk te maken serveer je de pasta en saus in schalen. Wil je de indruk wekken dat je elke dag in de keuken te vinden bent, doe dan wat pasta in een diep bord, verdeel de saus erover en strooi over het midden een klein beetje geraspte parmezaanse kaas. Als finishing touch kun je twee blaadjes munt op de rand leggen. En tadaaaa! Een gerecht waar niemand van zal raden dat het een fluitje van een cent is.
 14. Serveer er een frisse kerstomaatjessalade bij.
 15. Dat kleurt er schitterend bij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door anja1969 op 17 juni 2013 om 22u40

Juist gemaakt en twas heerlijk ! Thx

Gepost door Love to Cook op 18 juni 2013 om 01u05

Dank je wel anja1969. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?