Ingrediënten voor 5 personen
- 2 eetlepels olie
- 300 gram geschilde aardappels
- 3 teentjes knoflook
- 250 gram champignons
- 250 gram gemengde paddenstoelen
- 1 eetlep-el appelazijn
- 125 gram gezouten boter
- peterselie
- 1 stokbrood
- 125 ml slagroom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de aardappels, 2 teentjes knoflook, de champignons, de helft van de paddenstoelen en azijn circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een lage stand.
- Meng intussen de boter met de rest van de knoflook en de peterselie. Snijd inkepingen in de bovenkant van het stokbrood en vul deze met knoflookboter (houd 1 eetlepel van de boter apart).
- Leg het brood op aluminiumfolie en bak circa 5 minuten in de oven tot de boter is gesmolten.
- Verhit intussen de overige knoflookboter en bak hierin de rest van de paddenstoelen 2-3 minuten.
Tip
Voedingswaarde p.p. Energie 635 kcal Koolhydraten 49 g Eiwit 10 g Vet Waarvan verzadigd 44 g 25 g
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?