x
Altijd weten wat je gaat eten?
Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas
Bereidingswijze
Een waanzinnige ovenschotel, met kip, prei en een dakje van gesneden stokbrood met kruidenboter en kaas. Echt een TOPPERTJE Voorbereiding Verwarm de oven voor op 220 graden Bereidingswijze •Snijd de kipfilet in stukjes.. Verhit 20 gram kruidenboter in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de spekjes en de kipfilet ca 3 minuten. Schep de kip en de spekjes met een schuimspaan in een ovenschaal. • Roerbak in het achtergebleven vet de prei ca 2 minuten. Schep de prei door het kip-spekmengsel in de ovenschaal. Voeg naar smaak zout en peper toe. • Maak de saus: Smelt de boter in een kleine sauspan en roer er de bloem door tot het een glad geheel is, zonder te kleuren. Roer er geleidelijk de warme bouillon bij, telkens een scheutje als het vorige scheutje is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten sudderen. Roer de peterselie er door en schenk de saus over het kipmengsel. • Besmeer de sneetjes stokbrood aan 1 kant met de rest van de kruidenboter en dek hiermee de ovenschotel af. Strooi de kaas over het brood. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht 20 minuten goudbruin en door en door heet worden.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door epona1986 op 27 november 2012 om 18u08
de ingredienten voor de saus ontbreken, jammer.
Gepost door Love to Cook op 27 november 2012 om 22u37
Hallo epona1986, Hartelijk dank voor je prima opmerking. Ik was inderdaad vergeten de ingrediënten voor de saus te vermelden Het recept is inmiddels aangepast. Groetjes Love to Cook
Hoeveel sterren geef jij dit recept?