Recept 25** (1 stem)

Romige kip met prei ( pastei in bladerdeeg)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

KAKELVERSE KIPGRECHTEN

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Neem een pan, doe er weinig water in, doe de kipfilets er in, het laurierblad, wat wortel, de helft van de ui en wat peper en zout. Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen. Je kookt nu de kip gaar en maakt tegelijkertijd kippenbouillon. Verwijder overtollig schuim met een lepel. Haal dan de kip uit de pan, laat afkoelen en snij in stukjes. Neem een andere pan en bak daarin de prei, de rest van de wortel en de ui in 40 gr boter totdat ze wat glazig zijn. Doe de andere 40 gr boter in een steelpan en laat smelten. Voeg de bloem toe en maak een roux (de basis van elke saus). Doe dan de melk erbij, goed blijven roeren en krijg je vanzelf een mooie dikke substantie. Doe er dan wat bouillon bij uit de pan waarin de kip is gekookt. Dit geeft smaak af. Doe dan de kip, de prei, wortel, ui, wat geraspte kaas erbij en breng al roerend op smaak met zout en peper. Je hebt nu een vol, glad, dik mengsel.
  2. Neem een flinke ovenschaal en bedek die met bladerdeeg. Giet het mengsel er in. Bedek met bladerdeeg, druk de randen aan de zijkanten goed aan en prik er boven in het midden een klein gaatje in. Smeer de bovenkant in met het ei mengsel want zo wordt hij mooi bruin. Zet hem nu ongeveer 25 - 30 minuten in de oven op 190 graden en bak hem af. Smullen maar!
  3. Serveertips
  4. Lekker glas rode wijn en eventueel een frisse salade.

Bron: Smulweb Fressnaf

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?